Konferencija „OIE SRBIJA 2022” održaće se 15. septembra u Beogradu

Konferencija “OIE SRBIJA 2022” održaće se 15. septembra 2022. godine u hotelu Metropol u Beogradu u organizaciji Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije, institucionalno partnerstvo Ministarstva rudarstva i energetike, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i organizacije WindEurope. Kompanija Elicio, koja je izgradila  jedan je osnivača Udruženja OIE SRBIJA

Prema najavama organizatora, interesovanje za konferenciju je ogromno, kako od strane domaće publike iz sveta biznisa, tako i iz regiona.

Prema preliminarnoj agendi, konferencija će se sastojati od pet panela u čijem fokusu će biti sledeće teme:

– Uticaj bezbednosne i ekonomske krize na razvoj OIE projekata (regionalni pogledi);

– Tržišni izazovi, regulatorne prepreke i investicioni ambijent kao ključni elementi za realizaciju vetroparkova i drugih OIE projekata (reč investitora i proizvođača opreme);

– Finansiranje OIE projekata iz ugla vodećih banaka i bankara;

– Razvoj, izgradnja i operativni rad OIE projekata iz ugla eksperata za zaštitu životne sredine;

– Integracije OIE u tržište električne energije (godinu dana kasnije, najveći elektroenergetski eksperti sumiraju svoje projekcije sa prethodne konferencije i daju nova predviđanja).

Govornici na panelima će biti ključni donosioci odluka u javnom i privatnom sektoru među kojima izdvajamo za sada potvrđene: Matteo Colangeli i Grzegorz Zielinski (EBRD), Jelena Matejić (EMS), Miloš Mladenović (SEEPEX), Anne-Catherine de Tourtier (Nordex), Ivan Komušanac (WindEurope). Među panelistima će se naći i jedan od najpoznatijih evropskih eksperata za zaštitu životne sredine Tony Iles, zatim čelnici vodećih komercijalnih banaka i brojni drugi eksperti.

Sponzorstvo konferencije su do sada potvrdili Elnos Group, Enlight, Elektrozapad, Erste Banka, posrednik u osiguranju ACB, Wind Park Plandište, dok će medijski partneri biti Energetski portal, eKapija, Nedeljnik i Diplomacy and Commerce.

Kompanija Strauss Adriatic koja za proizvodnju koristi zelenu energiju iz biomase kafene plevice, kao i sopstvene solarne elektrane, služiće čitavog dana Beanz kafu i time doprineti najboljem networkingu u gradu.

Podršku iz publike potvrdili su brojni diplomatski predstavnici, dok se među registrovanim posmatračima nalaze top menadžeri različitih evropskih kompanija.  Registracioni link je još uvek otvoren na Konferencija 2022 – OIE.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *