O kompaniji

Elicio NV je belgijski proizvođač energije iz obnovljivih izvora, koji posluje širom sveta. Elicio NV je ogranak belgijske kompanije Nethys, giganta u oblasti energetike i telekomunikacija. Nethys se nalazi među vodećih 20 kompanija u Belgiji, ima istoriju poslovanja dugu skoro čitav vek. Matična kompanija iz koje je proistekao Nethys osnovana je 1923. godine.

Kompanija Elicio aktivno posluje u svim aspektima obnovljive energije, tako što 20 godina sama uspešno razvija, projektuje, gradi i vodi svoje projekte. Energiju proizvodi uglavnom pomoću vetra korišćenjem visoko tehnoloških instalacija urađenih u duhu dobrog susedstva. Ali, Elicio ima know-how i u realizaciji i eksploataciji projekata biomase, postrojenja za biogoriva, industrijskih solarnih projekata, kao i malih hidrocentrala.

36

OPERATIVNIH VETROPARKOVA

541MW

UKUPNE INSTALISANE SNAGE

60MW

U IZGRADNJI

Elicio se fokusira na projekte koji obezbeđuju održivi profitabilni rast. Kompanija Elicio je dugoročno u ovom poslu sa ambicijom da učvrsti svoju poziciju glavnog aktera u oblasti obnovljivih izvora energije.

Osim projekata u Srbiji, kompanija poseduje operativne vetroparkove i projekte u razvoju u Belgiji, Francuskoj i Keniji.

Sedište kompanije Elicio NV nalazi se u Ostendeu, belgijskom gradu na obali Severnog mora. Centrala kompanije Nethys nalazi se u valonskom gradu Liježu.

Sa jasnim fokusom na održivom razvoju i interesima zajednice, Elicio gradi visoko-tehnološke instalacije u saradnji sa partnerima, i upravlja vetroparkovima dugi niz godina.