Kompanija Elicio je srebrni sponzor konferencije OIE Srbija 2022

Kompanija Elicio, jedan od osnivača Udruženja obnovljivi izvori energije Srbije, biće srebrni sponzor konferencije „OIE SRBIJA 2022”, koja će 15. septembra u Beogradu okupiti domaću, evropsku i regionalnu zelenu elitu.

Kompanija Elicio je u Srbiji izgradila dve vetroelektrane – Alibunar (42MW) i Malibunar (8MW) koje proizvode električnu energiju za 43.000 domaćinstava i doprinose smanjenju 105 hiljada tona CO2 godišnje.

Nakon investiranja u dve vetroelektrane, kompanija Elicio je u Srbiji započela razvoj novih projekata ukupne snage oko 200 MW.

Kompanija Elicio prisutna je više od decenije u Srbiji i do sada je investirala oko 100 miliona evra. Kao društveno odgovorna kompanija, Elicio posebnu pažnju poklanja zaštiti životne sredine i dobrom odnosu sa lokalnom zajednicom.

Osim u Srbiji, kompanija Elicio ima operativne vetroparkove u matičnoj Belgiji i Francuskoj, ukupne snage 335 MW. Kompanija Elicio značajna sredstva ulaže u vetroelektrane na moru, te je suvlasnik tri operativne vetroelektrane u Severnom moru ukupne snage 1,1 GW, kao i nekoliko projekata u razvoju.

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *