Direktor poslovnog razvoja kompanije Elicio prenosi iskustva iz Belgije

Direktor poslovnog razvoja kompanije Elicio Emmanuel Van Vyve učesnik je konferencije OIE Srbija 2021 koja će se održati 15. septembra 2021. godine u hotelu Metropol Palas u Beogradu. Gospodin Vyve će preneti iskustva iz Belgije i sa ostalim panelistima razgovarati o mogućnostima i preprekama za razvoj novih projekata u oblasti obnovljive energije u Srbiji i regionu.

Emmanuel Van Vyve je započeo karijeru 1997. godine kao procesni inženjer u kompaniji FABRICOM gde je bio zadužen za dizajn postrojenja za dobijanje energije iz otpada. Ubrzo se pridružio SITA grupi, kao projektni inženjer i učestvovao je u izgradnji prvog centra za sortiranje u regiji Brisela 1999. godine, kao i u modernizaciji fabrika koje od otpada dobijaju energiju u Liježu i Briselu.

Kao projekt menadžer, 2002. godine pridružio se kompaniji SUEZ, matičnoj kompaniji SITA grupe. Poslat je u Englesku gde je 5 godina upravljao različitim infrastrukturnim projektima iz oblasti tretmana vode u domaćinstvima, i u razvojnoj fazi i u fazi izgradnje. Projekti su razvijani u okviru javno-privatnih partnerstava.

U Belgiju se vraća 2010. godine i pridružuje se kompaniji TRACTABEL, inženjerskoj podružnici GDF SUEZ grupe, sada ENGIE. Nakon dve godine, postaje menadžer proizvoda za „termički obnovljivi“ segment koji obuhvata aktivnosti koje se odnose na biomasu, koncentrisanu solarnu i geotermalnu energiju. Predvodi tim inženjera u Belgiji i inostranstvu, definiše razvojnu strategiju i njenu primenu. Pre tri godine, preuzeo je odgovornost nad kompletnim portfoliom projekata u izgradnji, uključujući vetroparkove u Belgiji, Mauritaniji i Gruziji. Nakon godinu dana koje je proveo kao menadžer poslovnog razvoja u segmentu obnovljive energije, 2019. godine preuzima odgovornost nad novim delom koji obuhvata vodonik, skladište baterija i solarni fotonaponski segment i pozicionira TRACTABEL kao lidera u ovoj oblasti.

Ove godine pridružuje se kompaniji ELICIO kao direktor poslovnog razvoja zadužen za razvoj novih obnovljivih projekata, posebno onih iz oblasti vetra, na tri glavna tržišta: u Belgiji, Francuskoj i Srbiji. Zajedno sa celokupnim menadžmentom, doprinosi strategiji održivog rasta grupe, uključujući nove oblasti, poput Španije. Završio je Katolički univerzitet Luven gde je 1997. godine stekao zvanje mastera mašinstva.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *