Kompanija Elicio na „Danima investicija i energetike“

Dušan Opačić, projektni menadžer u kompaniji Elicio učestvovao je na Međunarodnim danima investicija i energetike u Novom Sadu kao panelista na prvom premium panelu posvećenom tehničkim, regulatornim i tržišnim izazovima za industriju energije vetra.

Panel je moderirao dr Nenad Jovanović iz kompanije LDK Konsultanti, a govornici su, osim našeg kolege Opačića bili Miloš Mladenović, direktor SEEPEX-a, Aca Marković, član Saveta Agencije za energetiku RS i Nebojša Vučinić, direktor Direkcije za razvoj Elektromreže Srbije.

Dušan Opačić je govorio o dosadašnjim uspesima kompanije Elicio koja je izgradila dva vetroparka u Srbiji, kao i budućim planovima kompanije, kao i svim izazovima sa kojima se investitori suočavaju i načinima da budu prepreke budu prevaziđene.

Na panelu se čulo da je broj zahteva za priključenje na mrežu koju je EMS AD primio dostigao iznos od 16,2 GW što je nerealan i nepotreban kapacitet Srbiji, kao i da mreža, tržište i banke ne mogu da isprate toliki broj zahteva, te da se mora naći da se mora naći način da se tržište filtrira kako bi se posle višegodišnje pauze krenulo u realizaciju novih projekata.

Panel je održan u okviru OIE SRBIJA dana na Međunarodnim danima investicija i energetike na Novosadskom sajmu.  Kompanija Elicio je osnivač Udruženja OIE Srbija.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *