sastanak-menadzmenta-kompanije-elicio-i-ifc-sa-ministrom-energetike-anticem

Sastanak menadžmenta kompanije Elicio i IFC sa ministrom energetike Antićem

Predstavici kompanije Elicio razgovarali su danas sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, u prisustvu direktora IFC za Zapadni Balkan Tomasa Lubeka, o razvoju vetroparkova Alibunar i Malibunar.

Direktor kompanije Elicio Nicolas Brynooghe informisao je ministra Antića da su domaće firme započele izgradnju vetroparka Malibunar, dok se početak radova na izgradnji vetroparka Alibunar, koji će finansirati IFC, očekuje vrlo brzo.

Veoma smo zadovoljni svim naporima koje je Ministarstvo energetike učinilo da unapredi pravni okvir i investicioni ambijent za obnovljive izvore u Srbiji. U Srbiji se radi, kao i u Belgiji, u skladu sa najvišim evropskim standardima. Impresije o saradnji prenećemo našim sagovornicima na svim nivoima – kazao je direktor kompanije Elicio.

Ministar Aleksandar Antić naglasio je da je država Srbija posvećena razvoju obnovljivih izvora energije i dostizanju evropskih standarda.

Drago mi je da čujem da počinje realizacija projekata što ukazuje da je Srbija pouzdana zemlja za investiranje. Na to ukazuje i podatak da u finansiranju važnih projekata učestvuju globalne finansijske kompanije poput IFC – rekao je Antić.

Regionalni direktor IFC za Zapadni Balkan izrazio je zadovoljstvo sadržajem sastanka i dobro saradnjom investitora i državnih institucija naglasivši da u ovom poslu sve strane imaju podršku IFC.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *