kompanija-elicio-na-konferenciji-serbia-goes-green

Kompanija Elicio na konferenciji „Serbia Goes Green“

Kompanija Elicio predstavila je vetroparkove Alibunar i Malibunar na konferenciji „Serbia Goes Green“ koja je, u organizaciji Color press grupe održana povodom Dana planete zemlje. Na veoma posećenom panelu, posvećenom obnovljivim izvorima energije, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Elicio predstavila je vetroparkove Alibunar i Malibunar, planove i rokove izgradnje, kao i značaj vetroparkova za privredu, energetiku i ekologiju Srbije. Upitana o odnosu države prema investitorima iz oblasti obnovljivih izvora energije, Isailovićeva je naglasila da je poslednjih godina došlo do unapređenja investicionog ambijenta, naročito otkako je Vlada Srbije, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, prošle godine usvojila uredbe kojima se reguliše oblast obnovljivih izvora energije, ali da u nekim segmentima poslovanja još uvek postoje prevaziđene metode i komplikovane procedure.

Izgradnja naših vetroparkova, kao i drugih elektrana koje su ušle u kvotu od 500 MW, značajno će doprineti da Srbija ispuni obavezu da do 2020. godine proizvodi i troši 27 posto električne energije dobijene iz obnovljivih izvora. Takođe, važno je napomenuti da se značajan deo uslova za otvaranje poglavlja 15, u pregovorima sa Evropskom unijom, odnosi na obnovljive izvore energije, tako da sam sigurna da će to poglavlje Srbija uspešno otvoriti i zatvoriti- rekla je Isailovićeva.

Konferenciju, inače drugu po redu, otvorio je ambasador Švedske, a na panelima su se predstavili čelnici velikih kompanija koje značajnu pažnju pružaju očuvanju životne sredine.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *