Kompanija Elicio na Međunarodnim danima investicija i energetike

Kompanija Elicio na Međunarodnim danima investicija i energetike

Generalni direktor kompanije Elicio NV Ludo Vandervelden, predstavio je projekte VE Alibunar i VE Malibunar, na Međunarodnim danima investicija i energetike održanim 1.-og i 2.og marta u Novom Sadu, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i CEDEF -a.

Nakon prezentacije projekata i predstavljanja aktivnosti kompanije Elicio u Srbiji, Belgiji, Francuskoj i Keniji, direktor Vandervelden je istakao značaj Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, za razvoj projekata imajući u vidu da su vojvođanske institucije u najvećem obimu nadležne za dozvole neophodne za razvoj i izgradnju vetroparkova.

Vi, kao Pokrajinski sekretarijat ste, uz Ministarstvo rudarstva i energetike, najznačajniji i najpouzdaniji partner u ovom poslu. O značaju ovih institucija, mi kao kompanija govorimo i u institucijama Evropske unije. Smatramo da je Srbija dobro mesto za investiranje, te se nadamo, da vetroparkovi Alibunar i Malibunar, neće biti naše jedine investicije, već ćemo krenuti i u razvoj novih – rekao je Vandervelden.

Međunarodne dane investicija i energetike otvorio je ministar Aleksandar Antić, dok je pokrajinski sekretar Nenad Grbić bio domaćin konferencije „Zeleni kilovati“ na kojima su predstavljeni svi vetroparkovi koji se trenutno grade na teritoriji Vojvodine.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *